Hardware2019.06.02 18:22

for several years, I have suffred from weird problem.

after very first time boot up, keyboard & mouse input was very very slow. it's looks like watching a buffering video. but, other application executions are no problem. and one more strange thing is that rebooting PC is solve this problem.

so, to solve this problem, I was tried many means. changing the BIOS, re-installing the OS(Windows & Linux) and so on. but, nothing changed.

then, I suspected the keyboard & mouse own problem. but it was also not correct. because other well functioning input devices show same malfunction on my PC.

finally, I tried other way. it was the changing the USB ports. I have used USB 2.0 ports for input devices. because ordinary PC recognize input devices on BIOS only when it connected to USB 2.0 ports. but, after changing from the USB 2.0 ports to the USB 3.0 ports, the problem that sufferd me for several years was gone!

I think this problem is very weird. keyboard & mouse is not require broad data bandwidth and more power consumption. but the USB 2.0 ports was not works properly on input devices.

anyway, if you have same problem, change the input devices connection from the USB 2.0 ports to the USB 3.0 ports.

good luck!


P.S. my mainboard model is Gigabyte H77-D3H-MVP (Rev 1.1)

'Hardware' 카테고리의 다른 글

Keyboard & Mouse input lag issue  (0) 2019.06.02
DCP-1510 printer setup on Raspberry Pi (and Airprint)  (0) 2019.04.21
Remote printer setup on Raspberry Pi  (0) 2019.04.09
MT9234ZBA Modem Setup  (0) 2014.10.29
my whitebox systems  (0) 2013.11.10
Posted by Gomeisa

댓글을 달아 주세요